food function and safety
シンポジウム・招待講演

[ 2016 以降 ]

有原圭三. ペプチドの特性を生かした美味しくて体に良い食品の開発. 弘前大学地域資源利活用センターシンポジウム. 弘前. 2016.3.4. [詳細]


[ 2015 ]

Arihara K. Bioactive peptides and probiotics for functional meat products. Conference for 85th Anniversary of the All-Russian Meat Research Institute. Moscow, Russia. 2015.12.9. [詳細]

有原圭三. 食肉、特に牛肉の機能性について. 日本産肉研究会第16回学術集会講演. 江別 2015.9.12. [詳細]

有原圭三. 「筋肉」から「食肉」、「生乳」から「牛乳」~美味しさの化学的変化を探る~. 日本獣医解剖学会学術集会特別講演. 十和田. 2015.9.9. [詳細]

Arihara, K. Functional properties of peptides in foods and development of peptide-based food ingredients. Symposium on chemistry and biotechnology of functional foods and renewable natural resources. Ulaanbaatar, Mongolia. 2015.7.10. [詳細]

Ohata, M. Odor components generated by the production process of whey protein hydrolysates. Symposium on chemistry and biotechnology of functional foods and renewable natural resources. Ulaanbaatar, Mongolia. 2015.7.10. [詳細]

Zhou, L. Effect of aroma from the glycine/glucose Maillard reaction on human mood and brainwave patterns. Symposium on chemistry and biotechnology of functional foods and renewable natural resources. Ulaanbaatar, Mongolia. 2015.7.10. [詳細]


[ 2014 ]

Arihara, K. Utilization of probiotic bacteria for meat fermentation and generation of bioactive peptides during fermentation. 2nd International Symposium of Fermented Meat. Valencia, Spain. 2014.10. [詳細]

Arihara K. Strategies for developing novel functional foods. Special Seminar at Indian Council of Agricultural Research. Umiam, India. 2014.9.12. [詳細]

有原圭三. 機能性ペプチドの科学と利用 -食品・化粧品・ペットフードへのへ新展開-. 日本油化学会主催平成26年度油化学セミナー「ペプチド素材ルネッサンス -機能性ペプチドの魅力に迫る-」. 東京. 2014.6.6. [詳細]

Arihara K. Bioactive peptides and probiotics: functional properties and applications. The Studium General at Bogor Agricultural University. Bogor, Indonesia. 2014.3.18. [詳細]


[ 2013 ]

Arihara K. Bioactive peptides and probiotics for functional foods. 5th International Conference on Chemistry and Chemical Engineering -Chemistry and Clean Energy-. Ulaanbaatar, Mongolia. 2013.9.26. [詳細]

Arihara K. Bifidobacterium growth-promoting peptides derived from meat proteins. 59th International Congress of Meat Science and Technology. Izmir, Turkey. 2013.8.22. [詳細]

大畑素子. 味噌の鍵香気成分としてのヒドロキシエチルメチルフランの生成. 日本農芸化学会2013年度大会シンポジウム「食品におけるメイラード反応の最先端研究と将来展望」. 仙台 2013.3.27.[詳細]


[ 2010 ]

有原圭三. 食肉タンパク質由来ペプチドの機能解明と利用開発. 日本畜産学会主催シンポジウム「ルミナントバイオロジーの新展開」. 東京 2010.3.27.


[ 2009 ]

大畑素子. 食肉を主原料とした発酵調味料「肉醤」の熟成に伴う抗酸化活性と匂い特定. 第19回日本メイラード学会学術集会パネルディスカッション. 金沢 2009.11.20.

有原圭三.  食品の機能性について:新しい研究の取り組み.  平成21年度麻布大学大学院特別講義(公開).  相模原  2009.6.12.

有原圭三. 食肉・食肉製品の機能性研究. 日本食肉研究会創立50周年記念シンポジウム. 藤沢 2009.3.28.


[ 2008 ]

大畑素子, 菅原悦子.  みその香気とメイラード反応 −みそ特有香気成分HEMFの形成に関与するメイラード反応と酵母の役割−. 第18回日本メイラード学会学術集会.  川崎  2008.11.28.

Arihara K. Recent progress of bioactive peptides from food proteins. Special Lecture in National University of Malaysia.  Bangi, Malaysia. 2008.11.3.

有原圭三. 機能性食品の可能性と限界. 第6回北里大学農医連携シンポジウム「食の安全と予防医学」 相模原 2008.10.24.


[ 2007 ]

有原圭三. 肉色に及ぼす酵素の影響. 日本水産学会春季大会シンポジウム「水圏生物の色素 〜嗜好性と機能性〜」 東京 2007.3.31.


[ 2006 ]

Arihara K. Health-promoting properties of meat and the opportunity to develop functional meat products. 52nd International Congress of Meat Science and Technology, Dublin, Ireland. 2006.8.18.


[ 2004 ]

有原圭三. ヒト腸管由来のビフィズス菌を利用した卵製品の製造方法. 科学技術振興機構「平成15年度新技術説明会」 東京 2004.1.30.


[ 2003 ]

有原圭三. 機能性畜産食品の現状と展望. 農業・生物系特定産業技術研究機構問題別研究会「食の安全性を巡る情勢と家畜生産技術研究の新展開」 つくば 2003.11.26.

有原圭三. 乳酸菌の食肉製品への利用. オホーツク圏地域食品加工技術センター食品加工研究会 北見 2003.6.12.

有原圭三. 食肉・食肉製品の機能性研究の現状と課題. 九州沖縄農業試験研究推進会議 熊本 2003.1.30.


[ 2001 ]

有原圭三. 微生物を利用した機能性食肉製品の開発. 日本畜産学会シンポジウム 仙台 2001.3.30.


[ 2000 ]

有原圭三. 食品由来の生理活性ペプチド. 熊本県食品加工研究所機能性食品講演会 熊本 2000.12.1.

有原圭三. 乳・肉・卵製品へのプロバイオティック乳酸菌の利用. 酪農科学シンポジウム 東京 2000.8.25.

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